Tort cu caramel si ciocolata

de gaby_duceag in Torturi, 14 Feb 2011 | 13305 vizualizari

 

C-o fi de Valentin, c-o fi de Dragobete, c-o fi doar provocarea Mihaelei la joaca cu ciocolata....nu stiu..important e ca am ceva bun :)))
Aseara am vrut sa mai pap prajitura cu menta era tava goala :(((

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua
  • un pahar de zahar
  • un pahar faina
  • putina sare
  • 3 linguri cacao
  • 3 inguri ulei

Crema

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana+3 linguri zahar pudra
  • putina zeama de lamaie
  • 10 linguri zahar pt. caramelizat
  • doua linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon

Sirop

  • 200 ml apa
  • 2 linguri cafea
  • o lingura zahar

Glazura

  • 200 gr ciocolata menaj
  • 100 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • o lingura zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu caramel si ciocolata:

Blat
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile, adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare pana obtinem o compozitie "tepoasa" :)))
Adaugam usor faina,galbenusurile, sarea si cacaua. Ultimul il incorporam uleiul.
Turnam in tava tapetata cu ulei si presarata pe fund cu faina.
Eu am pus intr-o tava inimioara, cantitatea asta ajunge doar pt un blat cu diametrul 22-24.

Coacem la foc mic, 25 min.(probam cu scobitoarea)

Crema.
Mixam frisca impreuna cu zaharul pudra si zeama de lamaie, timp de 5 min, la viteza maxima.(trebuie sa fie tare)
Dam la frigider.

Caramelizam cele 10 linguri de zahar (nu exagerat de tare, sa nu facem o crema amara).
Stingem cu laptele fierbinte (luati de pe foc ca eu nu am luat si a facut reactii chimice:))) si s-a inmultit:))) )
Amestecam mereu si adaugam galbenusurile amestecate cu amidonul, diluate cu putin lapte rece.
Amestecam  pana se ingroasa bine si dam apoi la racit.
Albusurile le mixam spuma cu doua linguri zahar pudra.
Intr-un castron mare, amestecam cu un tel para : crema caramel, frisca si albusurile.
Usor..usor...
ps. am vazut aceasta varianta de crema si cu gelatina.Gelatina era pusa in crema caramel caldutza, eu ocolesc pt o vreme gelatina ca am gustat-o odata si..brrrrrr:)))
dar ..imi va trece:))
Voi faceti cum vreti.

Sirop: faceti o cafea din apa, cafea si zahar .PS. N-o beti :)))

Asamblare:
Taiem blatul in trei.
Asezam prima foaie, insiropam cu jumatate din sirop, punem o treime din crema, a doua foaie, sirop, alta treime crema si ultima foaie.

Topim ingredientele pentru glazura la foc mic si calduta o turnam peste ultimul blat.
Decoram cu restul de crema si dam la frigider (peste ultimul pas...eu am trecut:)))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Bya Ralu 1

02.07.2013, 11:39

))))))

Ligia Bxl 1

02.07.2013, 18:24

uite ca au aparut si oualelelelele chiar asa va bateti joc da-ti cu oua in oameni

Nicko 1

16.03.2017, 16:55

Nu se specifica cum se folosește smântâna si de care smântâna

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Savoare cu Piersici